Bilutställningar och museum

Bilutställningar är som julafton för många bilälskare. Det är dagen många ser mest fram emot varje år. Det arrangeras bilutställningar på flera ställen i Sverige, precis som andra typer av bilträffar varierar det vem som dyker upp och vilka bilar som syns. Bilutställningarna/träffarna sker vanligtvis mellan april och september. Det finns speciella utställningar där det är möjligt att få se en rad med amerikanska klassiker, dock finner du en blandning av fordon hos de flesta. Utställningarna är därför ett av de bästa ställen att besöka när du vill få se en stor blandning av dina favoritbilar helt enkelt. De större utställningarna brukar dessutom bjuda på fler aktiviteter, det kan finnas fika att köpa eller områden för grillning, samt tävlingar.

En av de allra största utställningarna sker i Las Vegas och den pågår året om. Om möjligt rekommenderas det att besöka den. Självklart sker en hel del utställningar i Sverige också, de är kanske inte lika stora när det gäller just amerikanska klassiker. Men det händer att vissa utställningar som riktar sig till alla sorters bilar drar till sig både tusentals människor och en del klassiska bilar.

Museum

En annan sorts utställning är museum. Där får du chansen att gå runt och titta på alla klassiska bilar i lugn och ro. Tumba i Stockholms län har ett trevligt bilmuseum där de visar hundratals klassiska 50- och 60-talsbilar från USA på en 3000+ stor kvadratyta. Exempel på bilar som finns i detta museum är Chevrolet bilar från 1955-1965, Chrysler bokstavsbilar och ovanliga New Yorkers.

Det finns fler bilmuseum att besöka, men det ovannämnda sägs vara det bästa för alla som är intresserade av amerikanska klassiker. I Skurup finns det ett museum som visar en blandning av saker från förr. De har inte klassiska amerikanare men det finns en del fordon från början av 1900-talet om du söker efter ovanliga bilar och andra fordon.