Bilklubbar

Bilklubbar finns det gott om runt om i hela Sverige. Det finns bilklubbar för de som gillar de flesta bilmärken och modeller, till exempel alla som är intresserade av amerikanska klassiker. Varför ska man bli medlem i en bilklubb? Vad är deras funktion? Vilken klubb passar dig bäst? Detta är vanliga frågor från personer som är nya i intresset eller inte har hört talas om den här typen av klubb tidigare. Vad svaret på frågorna är beror på vem du frågar och vilken klubb det handlar om.

En bilklubb är helt enkelt en grupp människor med samma intresse för bilar som samlas och delar det intresset med varandra. Exempelvis alla som tycker om amerikanska klassiska bilar kan bli medlem i en klubb som riktar sig till just dem. Där får de då chansen att träffa människor med samma åsikt om den biltypen. Förutom att dela intresset brukar klubbarna arrangera bilträffar och cruisingar.

Hitta klubben för dig

Att hitta en bilklubb som passar dig är inte alltid det lättaste. Det beror på var du bor och vilken sorts bilklubb du är intresserad av. Självklart behöver du inte bli medlem i en klubb som finns i närheten, men då får du räkna med avståndet vid alla eventuella träffar. Riktiga bilentusiaster tycker dock inte att avståndet spelar så stor roll vid de större bilträffarna och eventen.

Du som är intresserad att bli medlem i en bilklubb som fokuserar på amerikanska bilar kan hitta dessa genom att prata med andra bilentusiaster. Det är via ”mun till mun” som de bästa klubbarna vanligtvis hittas. Självklart kan du också använda dig av nätet när du vill veta mer. Flertalet klubbar har nämligen en egen hemsida där du kan läsa mer om vad de sysslar med och allt du behöver veta för att bli medlem i just den klubben, till exempel krav och eventuell medlemsavgift.